Претражи овај блог

уторак, 17. децембар 2013.

"ХРАБРОСТ" ИНФОРМЕРА

Општепознато је да је Информер службени гласник Александра Вучића. Разлика између Службеног гласника Републике Србије и службеног гласника Александра Вучића је у томе што Службени гласник објављује већ донете одлуке, а службени гласник најављује оне које ће можда бити донете. Можда, зато што неки прозвани у Информру реагују благовремено и на прави начин. Ако тако поступи, прозвани се више не помиње у Вучићевом гласнику. Видећемо колико ће бити сналажљив Петар Матић. видећемо да ли ће га "храбри идобро обавештени" Информер још понекад поменути. Ко је Петар Матић?  Тајкун који се ретко слика, мало ко зна како уопште изгледа и по чему је тајкун. У суботу је Информер објавио да нико никада није смео поменути име Петра Матића и да то, ето, једино они смеју. Па неће бити...Посланици Српске радикалне странке у Народној скупштини Републике Србије су и смели и хтели и отворено говорили. Када је тадашњи министар за урбанизам Оливер Дулић у Народној скупштини представљао Предлог Закона о планирању и изградњи и промовисао модел конверзије земљишта, били смо јасни и гласни. Нећу  наводити разлоге које смо износили у прилог тврдњи да је Предлог лош и непримењљив. Узгред, лоше је и неће бити примењљиво ни ово што најављује актуелни министар Велимир Илић. Нажалост, сада у Народној скупштини нема српских радикала и јавност ће бити ускраћена за праве и пуне информације о том Вељином предлогу када дође на ред.
Али, тема је "храброст" Информера и "ексклузивност" информација које објављују. Дакле, у току скупштинске расправе о Предлогу Закона о планирању и изградњи рекли смо да ће се конверзијом додатно обогатити тајкуни који су се у криминалним приватизацијама за мале паре докопали најбољих локација у Србији. Дискусије смо илустровали примерима Луке Београд, коју Информрер заобилази у широком луку. Говорили смо о парцелу у центру Београда коју ће без накнаде добити Мирослав Мишковић и више од тога по тадашњем Предлогу, а данашњем Закону држава Србија ће бити у обавези да Мишковићу уплати разлику у односу на порез који је он плаћао за ту парцелу. Порез је био већи од вредности парцеле. Чини ми се да то није део оптужбе против Мишковића. Поменули смо тада и Ушће и Петра Матића и били смо веома интересантни новинарима којима смо давали информације о малверзацијама тог човека зато што пре нас, српских радикала, нико није помињао име мистериозног власника ТЦ Ушће и што је још важније власника парцеле баснословне вредности коју је добио без накнаде, а чији је власник држава Србија. Тада смо тврдили да је морало да се изврши цепање парцеле на којој је саграђен ТЦ Ушће, да се за објекат предвиди површина потребна за неормално коришћење објекта, а да се остатак прода на јавној лицитацији на којој би Петар Матић могао да се појави као равноправан учесник лицитације. Оваквих примера у Србији је много и Вучић и његов службени гласник ћуте о томе. Међутим, тема овог текста није ни Закон о планирању и изградњи, ни Петар Матић, ни криминалне приватизације...
Текст сам написала да бих подсетила јавност да смо ми српски радикали увек имали и храбрости и знања да жигошемо све неправилности и незаконитости у Србији и да смо о томе говорили, пре свега, у Парламенту где народни представници и треба да говоре. Зато је Србија оштећена више него Српска радикална странка што нас нема у Народној скупштини. Подсећам да су на сајту Отворени парламент окачени сви говори свих народних посланика и да би било добро да ко год је у могућности прочита шта смо то ми говорили. Ко то прочита видеће да смо о свим малверзацијама проговорили много пре Вучића и његовог службеног гласника, а видеће и да смо говорили и о многим криминалним радњама и криминалцима о којима Вучић ћути. Схватите ово као упутство за следеће изборе.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.