Претражи овај блог

уторак, 14. март 2017.

САМО ШЕШЕЉ МОЖЕ ПОБЕДИТИ ВУЧИЋА
Неки председнички кандидати почели су изборну кампању и пре расписивања избора. Било је то загревање пред кампању. Настављено и у кампањи. Још агресивније. Ваљда да би се оставио утисак спаситеља. Поједини кандидати за председника Србије се не осврћу на Устав и стриктно прописане надлежности председника. И на чињеницу да председник више од тога не може и не сме.
Вучић у председничкој кампањи, на послу председника Владе, обећава да ће и као председник Републике доводити инвеститоре, отварати фабрике, обезбеђивати радна места...
Јанковић и Јеремић не заостају. И они ће економски развијати државу, доносиће и мењати законе иако немају ни једног посланика у Народној скупштини. Тећи ће мед и млеко. Само да се они докопају председничке функције. За члан 112. Устава не хају.
Једини који у овој кампањи говори о ономе што јесте надлежност председника Републике јес др Војислав Шешељ. Једини државник међу кандидатима. Не обећава куле и градове јер их председник државе не може обезбедити. Нема надлежности.
Функција председника Републике је да контролише извршну и законодавну власт. Да одбије да потпише закон који није у интересу грађана. Да то уради јавно. Да позове Владу да промени предлог закона.То би само Војислав Шешељ радио и једино он би могао да контролише Александра Вучића. Шешељ не би био инструментализован од разних центара моћи. Ни домаћих, ни страних.
 Александар Вучић, Вук Јеремић и Саша Јанковић би требало да знају да је свака куповина гласова кршење изборне воље. И да представља кривично дело. Куповина гласова пакетима хране, новцем, уценама и преварама бирача је незаконита и неморална. Једнако је неморално купити глас бирача за двадесет евра као и обећањем да ће председник Републике донети неки закон или обезбедити радна места.Кандидат за председника Републике то не може да обећава зато што му то није посао, макар био и најспособнији на свету. Зато су Вучићева, Јеремићева и Јанковићева обећања велика обмана и покушај преваре бирача. Неморално је то што раде.
Због тога и не прихватају предлог  др  Шешеља да се на Јавном сервису организује шест ТВ дуела где би четири озбиљна кандидата за председника Републике међусобно имали дуеле. Сваки са сваким. Верујем да после тих ТВ дуела не би остало ни једно нерашчишћено питање. Из личног, професионалног и политичког живота др Војислава Шешеља, Александра Вучића, Вука Јеремића и Саше Јанковића. То би била поштена и фер изборна утакмица.
И без тога, Шешељ сигурно иде у други круг јер једино он може победити Александра Вучића.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.