Претражи овај блог

недеља, 27. септембар 2015.

СВИ ВУЧИЋЕВИ САВЕТНИЦИ

Сећате ли се Вучићевих еуфоричних најава белосветских "експерата" које ће нас одвести у боље сутра. Сви су нестали, а претходно су себи обезбедили боље сутра. На рачун грађана Србије.
Почео је са Монтгомеријем којег су на оснивачкој скупштини напредњачке странке извиждали "оснивачи". Тада је Вучић још увек покушавао да сакрије од чланова сопствене странке да је он окренуо ћурак наопако и да је постао већи европејац од оснивача Бориса Тадића, чак и од Чедомира Јовановића. Принали су да су Монтгомерија за саветовање око формирања странке плаћали 7.500 евра месечно евра. Одакле? Новинари никада нису хтели да истраже. Истина, тада је напредњачки председник био Томислав Николић па га је можда он ангажовао. За оне фасцинантне савете о стиропору и штрајку глађу.
У међувремену Вучић је постао власт и онда су се ређали: Крстић, Гузенбауер, Строс Кан, Фратини, Блер...
Лазар Крстић је представљен као стручњак са Јејла којег је сами Бог послао да спаси Србију. Дошао је само захваљујући Вучићу. Тај врли стручњак, који је "заборавио " диплому и докторат па је саветовао премијера са дипломом средње школе, ојадио је Србију за 183 милиона евра. И поднео оставку. Обећао је да ће и даље саветовати премијера којег је назвао меко срце. Њему је очигледно био. Где је сада тај стручњак са Јејла? Човек је завршо свој посао и посао оних који су га послали и отишао. 
Беше и Строс Кан. Развратник који је у својој земљи кривично одговарао због проституције и подвођења. У нашу је долазио "о сопственом трошку". Сваки дан. Авионом. И саветовао Вучића. Где је данас Срос Кан? Ни њега, ни његових резултата. Ни наших пара.
Бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер, познат по жустром залагању за независност самопрокламоване државе Косово, је, чини се, био најуспешнији саветник. Лепо је Вучићу објаснио да треба да се  одрекне Косова и Метохије. Оно кад је у зору долазио у зграду Владе и тамо поред Вучића затицао само два, три службеника. И Гузенбауер је негде нестао. Вучић је прешао на Курца.
Још један од виртуелних саветника био је и Франко Фратини. Познат по томе што је Вучића саветовао да тражи да се утврди датум заједничког сећања на све жртве из последњих ратова на подручју бивше Југославије. И направио будалу од њега. Брине чињеница да Александра Вучића саветује човек који је виђен за генералног секретара НАТО. Само да нас не изненаде резлтатима саветовања.
После свих тих пропалих белосветских политичара који су у Србији нашли Меку за пуњење својих новчаника, Вучић је без трунке срамоте обелоданио да ће га саветовати Тони Блер. Осведочени непријатељ српског народа. Злочинац који је бомбардовао Србију. И који је 15 година касније, захваљујући Вучићу, држао предавања српским министрима и запосленима у државним органима. Не зна се колико је предавања одржао, али се зна да свако кошта 270.000 евра. Иначе, власник фирме Тонија Блера је Абдулах, брат шеика Бин Заједа и пре Вучића саветовали су Атифете Јахјага, председника самопрокламоване државе Косово. Вучићев "брат" шеик Бин Зајед је финансијски помагао сепаратистичке снаге на Косову и Метохији, а Вучић га је частио хотелом на Копаонику, пољопривредним земљиштем у Војводини, Београдом на води...
Скупо су нас коштали бесплатни Вучићеви саветници. Не само финансијски.Сигурно је да су сви они лепо уновчили своје "знање", а очигледно је и да  их је Вучић слушао. То показују "резултати" Владе. Од Бриселских споразума до смањења плата и пензија.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.