Претражи овај блог

субота, 7. новембар 2015.

КОРИ ПОНОВО ЈАШЕ

Ако се заборавило. Кори је стручњак са Јејла. До 2001. године радила је у ММФ-у. У Вашингтону. Е, те 2001. године Србију су  запљуснули разни експерти. Сакупљени "с`конца и конопца". Наравно, послали су и Кори. Из ММФ-а. За специјалног саветника министра финансија и привреде. Пренела је министру Ђелићу налоге ММФ-а. Добро, посаветовала га и 2002. године су им рекли да је поставе за министра за енергетику и рударство. Речено-учињено. Њена експертска знања из области енергетике дуго ће се памтити. Њен патент-продај кућу, плати струју- једно је од највећих достигнућа досовске демократије.Онда су им рекли-Кори да буде гувернер. Али, налог је стигао у невреме. У јулу 2003. године. Посланици владајуће коалиције разгаћили се по плажама широм Европе. Неће ваљда због избора гувернера да седе у Скупштини! Срећом, идентификационе картице које служе за гласање оставили су на чување својим колегама који су се већ вратили са годишњег одмора. Гласање је могло да почне. Председник посланичке групе ДОС-а Бојан Пајтић обезбедио је 126 картица. Посланике није бројао. За Кори Удовички гласала је и Наташа Милојевић, Човићева сарадница, која је у току гласања била у Краљеву. Гласала је и Неда Арнерић. Из Бодрума.
Када се посумњало у број присутних посланика у дану за гласање на сцену је ступио Бојан Пајтић. Обавестио је јавност да је Неда дошла на гласање и поново се вратила у Бодрум. Да би био убедљивији објаснио је да је Арнерићка из Бодрума таксијем дошла у Истамбул и одатле долетела у Београд. Нисам сигурна да је Пајтић тада знао да се од Бодрума до Истамбула вози 13 сати. Није знао ни онај, већ заборављени Радосављевић, посланик из Крагујевца, који је пред камерама махао празним омотима неких авионских карата. Као Зорана Томином дипломом. Афера Бодрум је почела да "тресе" Демократску страну. И онда је Тадић у наступу поштења јавно обећао да ће инсистирати да се та афера расветли пред правосудним органима. Неколико месеци касније у медијима се појавила вест да је Афера Бодрум решена и да је због злоупотребе туђе картице кажњен Ален Селимовић. Селимовић је изабран за "жртвено јагње" зато што је човек много пре те пресуде из политике прешао у бизнис и Борису Тадићу је било згодно да се хвали да је афера Бодрум решена, а да није одговоран ниједан функционер Демократске странке. Борис се хвалио, али је и лагао. Ален Селимовић је гласао картицом Наташе Милојевић, а ко је гласао картицом Неде Арнерић никада није утврђивано и чувена афера Бодрум никада није расветљена. Неизабрана-изабрана гувернерка Удовички била је на тој функцији седам месеци па је опозвана због нелегалности током гласања у српском Парламенту. Склонила се да се срамота заборави.
Онда су је послали Вучићу. И нажалост, опет Србији. Овај пут да по налогу ММФ-а подели неколико десетина хиљада отказа, за почетак "само" 15.000. Да створи 15.000 социјалних случајева и да још више погорша ионако тешку социјалну ситуацију у Србији. Бољег извршиоца тог прљавог посла нису могли да нађу. Жена која је-није била гувернер већ тада је погазила Устав Републике Србије. Покушала је и сада. Хтела је да противуставно отера у пензију људе који немају услов за пензионисање и да им трајно знатно умањи износ пензије. Када јој то није успело почела је да обмањује јавност да ће свако ко добровољно прихвати да напусти посао у јавним службама добити отпремнину од 6.000 евра. Можда неко и хоће, али напредњачки Закон о раду је прописао 200 евра по години стажа код последњег послодавца. Последњег! То значи да ће многи и са тридесетак година стажа којии су код последњег послодавца провели можда три године добити само 600 евра отпремнине. Кори очигледно мисли да једна нула ништа не значи. Чак и када је на крају цифре.
Три су разлога због чега сам ово писала. Први, да разјасним да демократе никада нису решиле аферу Бодрум. Други, да Србија треба да се плаши Кори зато што је она експонент ММФ-а. И зато што је подржава Александар Вучић. И трећи, да и на случају Кори покажем да нема разлике између демократа и напредњака. Они раде исто. Не боре се за народ већ за наклоност ММФ-а. И Европске уније, наравно. А Србија већих непријатеља. Од ММФ-а и Европске уније нема.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.