Претражи овај блог

среда, 6. јул 2016.

ПАЛА КУЛА ОД КАРАТА


Не тако давно била је јерес јавно рећи да ће се Европска унија распасти и да је бесмислено срљати у тај амбис. Ми српски радикали смо ипак то говорили. Кад год нам се пружила прилика. Некада су нам се смејали, некада се згражавали. Осуђивали нас. Лагали да се залажемо за изолацију Србије. Да не мислимо добро ни држави ни народу. Знали смо да се залажемо за праве вредности зарад добробити и државе и народа и нисмо одустајали. Никада. И никада нећемо.
Као озбиљни политичари били смо стрпљиви. Чекали да се лавина покрене. И покренула се. Можда пре и него што се могло очекивати. Почело је у Великој Британији. И неће се ту стати. Све је више политичара у земљама Европске уније који се залажу за излазак њихових земаља из те пљачкашке и за Србију непријатељске творевине. И имају све више присталица у својим земљама.
Не желе људи више да живе у гету под контролом једног броја европских чиновника који примају астрономске суме новца добијеног из земаља чланица чији грађани, обични људи, све теже живе. Поготово грађани сиромашних земаља. Који су постали још сиромашнији под „европским“ кишобраном.
Већину грађана Србије обрадовала је вест о резултатима референдума у Великој Британији. И охрабрила. Очекивали су промену курса и у нашој земљи. Логично. Јер, зашто би неко ишао путем на којем ће бити безброј препрека које ће се, као и до сада, „прескакати“ на штету националних интереса. Али, није се десило. На жалост. Или, није још увек.
Ипак, вест је добра. И стимулативна. И даје легитимитет легалној борби против уласка Србие у Европску унију. Српска радикална странка наставља своју борбу. Користићемо сва расположива средства да даљим разобличивањем погрешне политике режима и неодустајања од Европске уније објаснимо нашим грађанима да не морају да трпе терор европских чиновника чијом вољом им смањују плате и пензије, повећавају цену енергената и роба широке потрошње, деле отказе, запостављају домаћу производљу и уништавју српског сељака. И да објашњавамо добробит интеграција са Руском Федерацијом и прикључивање ОДКБ-у. Једино уз моћу Русију можемо бити сигурни да ће нам бити боље. У економском, социјалном, војном, политичком, културно  и сваком другом смислу.

И да натерамо режим да попусти пред необоривим аргументима. Због државе и народа. Други интерес не смеју да имају.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.