Претражи овај блог

четвртак, 21. август 2014.

НАПРЕДНИ КАДРОВИ

На време смо упозоравали да напредњаци немају школоване кадрове. Скупљали су их с конца и конопца по Србији. Све саме локалне кабадахије. Давали им паре за кампању, они њима обећања за функције када дођу на власт. Речено им је и да би било добро да имају високошколске дипломе. Речено - учињено. Лично их познајем бар десет који су 2008. године били свршени средњошколци или они са трогодишњом средњом школом, а данас су државни или оштински функционери са факултетским дипломама. И са више функција. Функције нису отимали, постављао их је. Вучић. Без њега сигурно нико није могао бити постављен на неку функцију, без његове сагласности или, јо чешће, његовог предлога. Више од две године Вучићеви полтрони и финансијери су обављали по две и више функција. И по пет.
Да се разумемо, не залажем се за департизацију. То је популистички наметнута тема у предизборној кампањи, а у ствари је увод у диктатуру. Нормално је да политичка партија која победи на изборима преузме одговорност за све сегменте друштва, да на кључне функције постави своје људе, да одговара за њихов рад и да се грађани на наредним изборима изјашњавају о њиховом раду.
Лажном причом о департизацији Александар Вучић скида одговорност са себе због лошег избора кадрова. Нестручних и склоних криминалу. Због тога морају да одговарају лично, а Вучић и СНС политички. То је исправан приступ. Као и Вучићева одговорност за гомилање функција.
Да би скренуо пажњу јавности са правих и озбиљних проблема у држави Вучић је најавио обавезу свих снс функционера да могу обављати само једну плаћену функцију. На остале да поднесу оставке или ће бити искључени из странке. Шта Србија и шта грађани Србије имају од тога што ће Вучић неког бахатог финансијера којег је поставио на неколико функција искључити из странке? Нема ништа, али има Вучић. На овај начин помоћу режимских медија ствара слику да у Србији нико не ваља и да нико ништа не може да уради, осим њега, наравно.
Питање на које нико не тражи одговор је зашто је дозволио да један човек обавља неколико плаћених функција. Зашто је дозволио да то траје више од две године? 
И још... Ако су ти напредни кадрови све функције обављали успешно, зашто онда подносе оставке? Довољно је да се одрекну накнаде за више од једне функције. Тако би показали и они и он да им је истински стално до интереса државе и народа. Али ако нису успевали или знали да раде на неколико послова, а уредно су примали накнаду за сваки, морали би да одговарају. И они и он. Он више, они су само испуњавали његове захтеве. Можда би овакав, исправан, приступ утицао на популарност. Негативно, наравно. Али, спин...
Ово је већ одговорност "новинара" из јучерашње приче.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.