Претражи овај блог

понедељак, 25. август 2014.

БРЗИ ОДГОВОРИ И ДРУГЕ ЛАЖИ

"Отворићемо канцеларију за брзе одговоре"- мантра која му је 2012. донела озбиљне гласове бирача. Сви медији су само то преносили, а данас нема храброг и независног новинара да га упита зашто је лагао. Као што га тада нису питали шта то стварно значи. Говорио је да ће се преко те Канцеларије грађевинске дозволе добијати за 90 дана. Нису га питали зашто за 90 када Закон о општем управном поступку предвиђа 30, а у посебно компликованим случајевима 60. Нико се није бавио суштином. Лаж ионако нема суштину. Важно је да постиже циљ.
Лажно обећање о смањењу цене струје довело је до повећања од "само" 20%, јер "реално требало је много више".
Говорили су, с правом, о огромном јавном дугу и обећали да се неће задуживати јер би нас свако ново задужење довело у дужничко ропство. Лажно обећање, јавни дуг се дневно повећава.
Уместо лажно обећаног укидања ТВ претплате добили смо таксу. Истина, један период је нећемо плаћати и ваљда би због тога требало да му аплаудирамо.
Најпре незванично, а онда и званично у оквиру премијерског експозеа обећао оснивање приватно-јавног фонда за лечење деце. Четири месеца после деца се и даље на лечење упућују СМС порукама сиромашних грађана.
Последња кампања обележена је новим мантрама. Финска компанија Сису само што није стигла у Прибој. Ипак није. Уверљивим лажима успео је да убеди раднике ФАП да одустану од штрајка јер то не би било добро за лажљиву кампању.
Српски Мерцедес требало је већ увелико да крстари светским путевима. Али није. Успели су да направе само један мерцедесов знак. Довољно за кампању.
Од обећаног укидања Бус Плуса добили смо укидање привилегија за ученике, студенте, пензионере...
Од Београда на води...лепа макета. И много билборда. Скупих. Зато морају да се чувају. Уз накнаду, наравно.
Чувени уговор са Етихадом искамчили су фејбукаши и твитераши. Али није показао све. Сакрио је најважније, а и оно што је показао недвосмислено указује да је то штетан уговор.
Исто и са средствима прикупљеним за поплављене. Нема јавних информација о трошењу тих средстава. Ти људи су заборављени, а средства...?!
Од обећаних социјалних карата становништва добили смо укидање бенефиција за децу у вртићима, труднице, породиље, пензионере и принудну наплату струје. Одузимањем од плата и пензија и пленидбом покретне имовине...плашим се и за непокретну. Све то уз камату и накнаду извршитељима- утеривачима дугова.
Лажна обећања су бројна, ово су најдрастичнији примери и највеће лажи. А, она највећа је да ће поднети оставку ако за првих 6 месеци њихове власти свако у Србији не осети да живи бар мало боље. Таквог за ових ево, већ четври пут по шест месеци, нисам срела, можда новинари јесу па зато ћуте и не подсећају. А требало би, то им је посао. И одговорност што га медијски величају без покрића.
А, он премијер меког срца, плаши народ да ће остати без "спаситеља". Зато прича да је свестан да ће изгубити следеће изборе због болних резова, да су против њега медији, тајкуни и тамо неки странци. И твитераши и фејсбукаши. Лаж већа и од оне да ће се изборити са корупцијом и криминалом.
Истина је да он лаже и обмањује, да су му медији потчињени, тајкуни бизнисмени, странци газде...а корупција цвета, на сваком кораку.
Ни твитераши и фејсбуковци не воде кампању против њега, само отварају очи јавности. Не плаше га се, чују, виде и знају да пренесу и упозоре.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.