Претражи овај блог

петак, 22. август 2014.

ВУЧИЋЕВ ДЕМАРШ РУСИЈИ

Спин мајстор је данас превазишао самог себе. Конференцију је почео решавањем техничких проблема тонаца, а минут касније Србију увукао у проблеме из којих ћемо тешко изађи. Александар Вучић и демарш Европске уније.
До данас је било у рукавицама, сада је сваком јасно. Вучић је спреман да испуни сваки ултиматум ЕУ. Упозоравли смо на то и пре избора, а посебно после прихватања такозванг Бриселског споразума. Некима очигледно није било јасно. Али, после овог данас...?!
Вучић је театрално упознао јавност да му је тамо неки ЕУ чиновник у Обреновцу предао захтев шефова дипломатија Европске уније да Србија као земља кандидат за придруживање ЕУ не треба да искористи руске узвратне санкције да би преузела место европским извозницима хране, односно да се уздржи од мера које су усмерене ка коришћењу нових могућности трговања са Руском Федерацијом и проширења српског удела на руском тржишту. 
У једној реченици је саопштио да тај захтев прихвата, али да то није захтев већ препорука и наставио конференцију у сасвим другом правцу да се не би приметило да је интересе Европске уније ставио испред интереса сопствене државе и народа.
Уводећи фактички најоштрије санкције и Русији и Србији Вучић је опет поновио да му не пада на памет да уводи санкције Русији...само неће ни прстом мрднути да се повећа извоз у ту земљу. Ако то нису економске санкције, шта су онда. 
Уместо прихватања неморалног и противправног захтева ЕУ морао је да ангажује све расположиве ресурсе и стави их на располагање свим заинтересованим привредним друштвима и пољопривредним газдинствима да искористе позив Привредне коморе Руске Федерације и новонасталу ситуацију у општем интересу. То би урадио сваки озбиљан и одговоран политичар и државник. Због своје земље и народа, не због Русије.
Ова штеточинска одлука Александра Вучића сигуран је пут ка суспензији Споразума о слободној трговини са Руском Федерацијом који је закључен пре 14 година и чије несагледиве позитивне економске последице није довољно користио ни један режим у Србији. Све због тзв. европског пута.
Србија је земља која се може опоравити само развојем пољопривреде и прехрамбене индустрије. У Србији сељаци просипају млеко или га дају свињама и кравама зато што нема сигурног и континуираног тржишта. У Србији сељаци све више и све чешће производе храну само за сопствено домаћинство. У Србији сваке године протестују сељаци због ниских откупних цена пшенице, вишања, малина... Е, та Србија има злата вредан споразум са Русијом, тој Србији је понуђено да у Русију извезе све што може да произведе, али та Србија има штеточинску, поданичку и издајничку власт коју не интересују грађани који су их, због бројних лажних обећања, довели на власт. Е, та Србија, наша Србија има политички, економски, социјални и сваки други интерес да искрено сарађује са Руском Федерацијом. О љубави не говорим. Она је у народу. Зна ово и Вучић, али он је доведен на власт да уради најпрљавије послове у интересу САД и великих западних сила. Добро им служи, гладни, напаћени, понижени и преварени, драги, грађани Србије.
 








 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.