Претражи овај блог

среда, 24. септембар 2014.

7553 САВЕТНИКА КОЈИ ТО НИСУ

Када је ономад Динкић уништавао државне банке и делио отказе медији су нас убедили да службенике не треба да жалимо зато што жене које су тамо радиле протестују у бундама. А била зима. Жене са више година или деценија радног стажа. Имале бунде. Какав грех! Тада много мањи од Млађиног који је Народну банку запосео са пушком у руци. Али медији су свој задатак испунили. Затварање државних банака свело се на гнушање и презир над онима који су добијали отказе. Било је и злурадости. Само зато што су били пристојно обучени.
Да се тада показало више саосећања и хуманости, да се тада дигао глас против отказа и уништавања државне имовине, да се уз новине још понешто читало...можда бисмо кренули у бољем правцу. Да народ није био изманипулисан?!
Данас је исто. Манипулацијама уз помоћ медија постижу чудесне резултате. Сада је на делу стварање отпора према државним службеницима и унапред радовање што ће десетине и стотине хиљада људи добити отказе. Јер, они су саветници.
Ових дана се у медијима пребројавају саветници у државним органима. Кажу има их 7553 само у Влади Србије. Свакоме ко то прочита подигне се коса на глави и свесно или несвесно пожели да сви они добију отказе. Да остану на улици. Са породицама. А суштина је да тих 7553 људи нису "они" саветници. Они се само тако зову.
Закон о државним службеницима сва извршилачка радна места сврстао је у: више саветнике, самосталне саветнике, саветнике, млађе сараднике, сараднике, референте и млађе референте. Е, то је тих 7553. И њиховим отказима ће се Србија радовати. А они су само људи који тамо стварно нешто раде. Извршилачка радна места, како каже закон. Њихове плате су између 25 и 100.000 динара. Отприлике. И многи ће постати социјални случајеви. Многи су једини запослени члан у породици. Многи подстанари. Истина има и запослених по партијској линији. Углавном због заслуга чланова уже и шире породице, кумова, пријатеља...Они су само тражили и имали среће и да добију посао.
Прави саветници, они који добијају зараде у ковертама, због чијих зарада се злоупотрбљавају функције и цвета корупција, су они које су медији "заборавили". Тих саветника Србија треба да се ослободи, јер они саветују режимлије како да Србију што је могуће више униште. И раде то успешно. За много пара, наравно.
Шта сада раде Доминик Строс Кан, Гузенбауер, Франко Фратини, млађани Крстић и ини знани и незнани?! Они као не троше паре из буџета. Не званично. А они у ствари уништавају буџет. И приходну и расходну страну. Они га кроје у интересу ММФ, а наштету државе Србије и свих грађана који у њој живе.
Њих медији не пребројавају. Избројали су 7553 саветника, који то заправо нису, али им не успева да преброје агенције, канцеларије, савете и остале парадржавне органе. А тамо су баснословне плате. И ништа се не ради. Тамо су и партијски кадрови.
Зато је добро не наседати на медијске кампање. Оне су, нажалост, увек у служби режима. Зато је неопходно пре осуде прочитати још понешто. Не само новине.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.