Претражи овај блог

петак, 12. септембар 2014.

КАДА СЕ УСКОРО ВРАТИ У СРБИЈУ

"Када се за неколико дана вратим у Србију..."  реченица др Војислава Шешеља са сведочења у поступку који се пред Хашким трибуналом води против Горана Хаџића је оставила најснажнији утисак. Код неких је изазвала страх, код других појачала мржњу, код многих пробудила наду...Нико није остао равнодушан, али, нажалост, велики број људи у Србији није је ни чуо. Као ни једну другу реченицу из дводневног сведочења. Нису је чули они који не користе интрнет ни они који немају кабловску телевизију. Таквих је у Србији највише. Али, то је усуд др Шешеља и његових српских радикала у времену "слободних" медија и "развијене" демократије режима Александра Вучића.
Шешељево сведочење у Хаџићевом поступку, као и свако појављивање у хашкој судници, је више од сведочења у конкретном предмету. То је сведочење о времену које смо преживели и сведочење о истини коју поданички проевропски режими у Србији покушавају да сакрију од јавности.
Кључна тема о којој је др Војислав Шешељ сведочио односи се на злочин на Овчари. За овај злочин изречене су већ неке пресуде у Хашком трибуналу, али и у Суду за ратне злочине у Београду. Осуђени су и неки стварни виновници овог страшног злочина, али и неки потпуно невини људи. О томе је говорио Војислав Шешељ. Аргументавано, са пуно чињеница. Јавно је говорио о улози Весне Босанац у реализацији злочина на Овчари, али и о Александру Васиљевићу и његовој улози и упорном прећуткивању тих чињеница од стране свих досадашњих режима у Србији.
Наравно, није изостао ни Шешељев час историје и по ко зна који пут је показао колико је исправна идеологија за коју се бори и због које страда. Заиста је имало шта да се чује. Да се подсете они који знају, али и да науче они који до сада нису.
Невероватно ми је да из ова два дана Шешељевог бриљантног наступа у Хагу медији у Србији нису издвојили бар једну реченицу коју би представили јавности. Макар оно када је помињао Николића и Вучића као добровољце у последњим отаџбинским ратовима. Или баш због тога нису. Ни речи.
Нешто ме ипак одушевило. Не у медијима. На интернету. На званичној фејсбук страници Војислава Шешеља. Група младих људи, чланова Српске радикалне странке, коју предводи Шешељев син Никола и који брину о тој страници покренули су акцију прикупљања фотографија на којима се види подршка председнику српских радикала. И видим младе људе који седе испред монитора и прате сведочење или поносно држе заставе са Шешељевим ликом, или оне који су својим бебама обукли мајице са ликом свог председника, оне који деле пропагандни материјал, и све њих који на тим фотографијама недвосмислено показују да су поносни што су Шешељеви следбеници. Па ми драго, мислим џаба ти Вучићу медијска блокада, џаба ти форсирање Европске уније; младост Србије одраста уз идеологију коју је Војислав Шешељ учинио бесмртном.
Поред озбиљног, аргументованог и стручног изношења чињеница др Шешељ је у току сведочења показао и да га није напустио његов препознатљиви дух и спремност да се у свакој ситуацији нашали. Ја то знам, али Вучићевим "новинарима" ни то није било интресантно. Они су били заокупљени информацијама са које стране је, на вечери код кинеског премијера, седео Александар Вучић. О томе су извештавали као да говоре о Лазаревој вечери пред одлазак на  бој на Косову. Оном Косову које је Вучић добровољно предао у шиптарске руке. Због Европске уније!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.