Претражи овај блог

понедељак, 10. децембар 2018.

ИЗ ПОСЛЕДЊЕГ БРОЈА "ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ"


НАТАША ЈОВАНОВИЋ ОПЕТ ОСВЕТЛАЛА ОБРАЗ
СРПСКОГ ПАРЛАМЕНТА


У јавности се често лоше говори о народним посланицима у Народној скупштини Републике Србије. Зато је увек одговорна скупштинска већина која тероришући опозиционе посланике гуши парламентарну демократију. Понашање по принципу- може нам се- ствара утисак да посланици не раде оно што им је посао и уставна обавеза.
Од увођења вишепартијског система у Србији посланици Српске радикалне странке се грчевито боре за своја права и због тога смо увек „проблем“ скупштинске већине. Сметали смо и социјалистима и досманлијама и напредњацима. Не воле нас и у скупштинским одборима ни у сталним делегацијама које Србију представљају у разним организацијама у свету. Не воле нас зато што не ћутимо, што бранимо своје ставове и што доследно заступамо радикалску политику, уверени да је то најбоље за српске националне интересе и за све грађане Србије. Наши представници не путују по белом свету екскурзијски већ да би свима показали да  у Србији постоје и посланици који не желе да се понизно додворавају Западу и којима је интерес грађана изнад свега.
Народна скупштима има и сталну делегацију у НАТО. Представник Српске радикалне странке у овој делегацији је народни посланик Наташа Јовановић, која увек користи прилику да натовцима објасни шта о њима мисли српски народа. Да их подсети да им нисмо заборавили бомбе, убијања и разарања земље. И нећемо.
Од 16. новембра у Канади, у Халифаксу, одржана је Парламентарна скупштина НАТО, где је Извештај о Русији представио Британац лорд Томас Мичел Џоплин. Наташа Јовановић је инсистирала да добије реч и у троминутном говору је рекла:
„Очигледно је да је известилац лорд Џоплин изгубио осећај за меру и нормалност и да ће наставити да износи нове оптужбе против Русије.
Оптужујете Русију да се меша у унутрашња питања и изборе у другим земљама, а ви из НАТО управо користите сва могућа средства за пропаганду како би креирали широм света поредак по вашем моделу друштва. Каква је ваша „демократија“, најбољи пример за то је бесомучна НАТО агресија на моју земљу Србију 1998. године после које сте омогућили албанским терористима да уз вашу помоћ изврше најмонструозније злочине. Од последица ваших бомби у Србији данас умиру људи и деца. Мој народ зна на шта све спремни и зато је огромна већина против НАТО.
У овом извештају кажете да је Русија окупирала Крим. То је најобичнија бесмислица, 2014. године 98 процената се на референдуму изјаснило да жели да се Крим врати под окриље Руске Федерације.
Русија је пријатељ Србије и штити наш суверенитет и територијални интегритет за разлику од вас који сте признали лажну државу Косово.
Према Русији се понашате агресивно и тиме што се ширите у источне чланице. Али ништа од тога. Апсолутно сте немоћни. Ви у НАТО сте довољно разједињени, а Русија све јача.
Ако сте заборавили да вас подсетим: Крим је руски, а Косово је српско!“
Наташина дискусија изазвала је чак 12 реплика. Литванка, Немац, Енглез...Наравно, Наташи реплика није дозвољена. То је НАТО демократија. А нападали су и њу и Србију и Русију.
Члан наше делегације напредњак Владимир Ђукановић реплицирао је и бранио став Наташе Јовановић на другачије мишљење. Рекао им је и да убијају људе и праве лажне вести.
Наравно да је било и оних који су у кулоарима изразили дивљење Наташи и њеној дискусији, поут делегата из Турске и Казахстана.
Најзабринутији због Наташине дискусије био је шеф наше делегације НАТО лобиста Драган Шормаз. Потрудио се чак и да за једне дневне новине пошаље изјаву и оптужи Натачу Јовановић да руши углед Србије пред његовим НАТО пријатељима. Шормаз, човек од угледа познат по крађи посланичког мандата. Наравно, Наташи није смео ни да се обрати.
Није први пут да Наташа Јовановић стаје у одбрану Русије на међунаордним скуповима. Чинила је то и раније, а сваку прилику користи са се избори за реч и пренесе ставове Српске радикалне странке. А то није лако у развијеним „демократијама“






Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.