Претражи овај блог

петак, 22. новембар 2013.

ОПЕТ ИЗ ДРУГОГ УГЛА

Ових дана неки медији се баве "ликом и делом" директора ЈП Железнице Србије, али само делимично. Изнели су данас пет разлога због чега би Драгољуб Симоновић скоро постављени директор морао да поднесе оставку. И то јесу разлози. Отужују га да је државним парама отпочеу градњу надвожњака за своју фамилију. Значи негде код Врчина или Мале Иванче. Симоновић живи у Врчину, а шира му фамилија у Малој Иванчи и није важно где се гради надвожњак ако је стварно потребан. Сећам се да је пре именовања за директора Железнице Симоновић као председник Општине Гроцка иницирао да се сокак у којем је изградио породичну кућу именује са Улица браће Симоновић. Дакле, човек је већ показао склоност ка локапатриотизму. Зато је ваљда, а и по страначком налогу, пола Врчина запослио у Железницу, што му се  такође ставља на душу као разлог због којег би требало да поднесе оставку. Истина је да је одмах по преузимању функције отпустио велики број запослених да би направио место за своје, мислим за финанасијере локалног им напредњачког одбора. Кажу морао би да поднесе оставку и због хиљада евра потрошених за ручкове. А како је њему било када је морао, први пут у животу,  да једе кавијар и тартуфе, нико неће да брине. Јадан Сима. Па да поднесе оставку зато што је у СДПР ухлебио сина, а није он. У СДПР-у Сима се зове Бранислав Простран.  То је онај што је био председник Општине Земун док га на тој функцији није заменио бивши Вучићев шофер Дејан Матић. Е, па Простран је у СДПР одвео пола Батајнице па му је Симин Јовица добродошао да га "злонамерни" не би оптужили за Батајницу као Симоновића за Врчин.
И још га оптужују да је  стање у Железници и даље катастрофално. Немогуће, тамо се баш добро једе, а задовољни су и Симини рођаци и партијски послушници и финансијери.
Сви ови разлози због којих би, како пишу медији, Драгољуб Симоновић морао да поднесе оставку последица су разлога због којег никада није смео ни да буде изабран. Драгољуб Симоновић, познат као Сима Циганин (ништа лоше о Циганима, ово је стварно Симин надимак) некада је радио у Железници и то у складу са својим образовањем. Са трогодишњом машинском школом "куцкао" је шине, признајем, не знам тачно зашто се то ради, али верујем да је потребно, као што верујем да је то Сима добро радио. Требало је да то ради и када је постатао власт. Могао је Вучић да му учини да не иде на терен већ да "куцка" ту негде око Врчина, али Сима је хтео више. Када је чуо да се Вучић жали да напредњаци немају кадрова потрудио се да на брзину прибави некакву факултетску диплому, искуство на Железници има и ето га...Сима директор. Е, то је прави проблем, да није било овог почетног, главног, не би било ни ових пет због којег га прозивају. Не шалим се са овим, сувише је озбиљно, али истинито. Када би она Вучићева комисија за испитивање сумњивих диплома стварно радила не би испитивали само Томину диплому, морали би да баце поглед и на дипломе свих поменутих у овом чланку. Не само њих. Напредњачке сумњиве дипломе су јавна тајна данас у Србији и то јесте озбиљан проблем. 
Разумели сте, дакле, Драгољуба Симоновића Влада Србије мора хитно разрешити функције директора Железница Србије зато што човек није стручан за овако одговорно функцију. Нестручан и напредњачки покварен, ако остане на овој функцији, ређаће и нове разлоге због којих би требало да поднесе оставку... на добром путу да заврши у затвору...И не само он.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.