Претражи овај блог

среда, 6. новембар 2013.

НИЈЕ ЛЕП НИ ПАМЕТАН, АЛИ ГА ПОДРЖАВАМ

У Србији никад гора ситуација. У сваком погледу. Еуфорија око борбе против корупције и криминала полако сплашњава, или је спласнула?! Хапшење непопуларних добро је прошло. Добро за ППВ. Подигло му популарност. О томе се више не пише и не говори. Не сме. Не сме зато што би отварање те теме захтевало претходно објашњење у вези са одлуком Уставног суда и обавезом да се из државног буџету Мишковићу исплати одштета због незаконитог притвора. Мишковић је са Уставним судом отворио Пандорину кутију. Сви који су незаконито били у притвору тражиће одштету. И добиће. Плаћађе народ који порезима и доприносима пуне буџет.
Србија је прошла овај пут. После неуставне акције Сабља. Истина, тада је било много више противправних притвора, био је и други основ. Иста је неозбиљност представника режима. Жутих и напредних. И једни и други не раде у интерсу државе и народа већ у сопственом интересу. У интересу нарцисоидне популарности.
ППВ више не може да прикрије истину о предаји Косова и Метохије. Нико више не верује у бајку да је режим учинио најбоље за Србе са Космета. Свима је јасно да је актуелни режим завршио прљаве послове које је започео претходни.
Реконструкција Владе и довођење којекаквих истрошених кадрова из белог света на челу са стручњаком са Јејла није дала очекиване резултате. Људи су схватили да су промене у Влади пука козметика и да је реалност сурова. Реалност је да нова-стара Влада не ради у интересу народа. Повећали су ПДВ, повећали цене роба широке потрошње, поскупели су компјутери и ђачке књигње, повећани су комунални рачуни. Припремају отказе за више од сто хиљада људи, а свакодневно удомљавају своје страначке активисте и послушнике. О укидању агенција помињаних у изборној кампањи ни помена, као ни о конкурсима за директоре јавних предузећа.
Стиже време за наплату, за истину о предизборној кампањи. Истина је да су сва обећања у кампањи била лаж и обмана да би се добили гласови и преузела власт.
Популарност ППВ у медијима које контролише расте геометријском брзином, прети да пређе 100% што би било математички спорно, али...ако каже свевишњи владар...
Он, Вучић, зна да живот није онакав како га он и његови представљају у медијима зато мора да скрене пажњу у другом правцу, интересантнијем гладном народу. Шетао је крезубог шеика, сакупио естраду у Арени, два дана показивао да авион може да лети, чак и ако је стар 9 година а лети на промотивном лету. Заправо Вучић је од политике направио естраду, он сам глумата и изазива гађење озбиљних мислећих људи. Зна да се његово глуматање и лаж све више препознају и да је све више оних који се буде из напредњачке коме и зато данас ово. РТС обавештава јавност, у информативном, а не забавном програму, да Александра Вучића и његову политику подржава Лепа Брена. И она рече да не мора бити паметан и леп да би га она подржала, важно је како рече интелектуална громада да је за промене. Е, сад што није приметила да је он увео промене на горе, није много важно. Њој и њему свакако је боље и то би ваљда трбало свима да буде важно. И, да чујем да су на Фарми  ППВ подржали и Јелена Голубовић и Лепи Мића. Екремово изјашњавање се чека...

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.