Претражи овај блог

уторак, 26. новембар 2013.

ОД ЛИЧНИХ СУКОБА ДО ПОДРИВАЊА ДРЖАВЕ

Од када је формирана актуелна Влада Републике Србије народ се забавља причама о њиховим међусобним сукобима. Пошто знам како су се склепали нисам обраћала пажњу на такво, очекивано, стање међу режимлијама. Нисам обраћала пажњу, али знам.
Знам, а и цела Србија зна, за све отворенији сукоб између Томислава Николића и Александра Вучића. Мање се зна да у ствари Вучић хоће да се ослободи "политичког оца", а овај се бори својим и глупостима Оливера Антића. У решавање "случаја" Антић умешао се први потпредседник првог потпредседника чувени Бата Сантост који није сигуран да ли је Антић "извисио" за неку страначку функцију или Вучић још није одлучио. Не знам да ли је случајно на напредњачким просторијама у Смедереву разбијен прозор на којем је Николићева слика, а онај поред, са Вучићевом сликом остао нетакнут. Не знам, а и не занима ме, а да је чудно, чудно је.
Знам и да су се пре неколико месеци у Бачевићевом кабинету у Влади Србије потукли Зорана и Бачевић. Не знам ко је извукао дебљи крај, а могла сам да сазнам да сам хтела. Да ли су се тукли Зорана и Бајатовић још нема података, мада, ко зна?
О сукобу између министра Мркића и бившег амбасадора Спасојевића о томе ко је "узео" више државних пара ових дана нас забављају медији. И као што то увек бива када се свђају двоје који се добро познају треба веровати обојици, ипак се они најбоље познају!
Сукоб  министра Саше Радуловића са свима, осим са стечајним судијама који су му намештали уносне послове, баш као и он својој жени, ни Вучић више не може да сакрије. Сакрио би он, али Радуловић демонстративно не присуствује седницама Владе па ту "ситницу" не могу да сакрију ни највернији Вучићеви уредници Вучићевих медија.
О успонима и падовима љубавног транса између социјалиста и напредњака могло би се извештавати по систему "из минута у минут", као и о чудној Вучићевој љубави према Динкићу којег Дачић не љуби. Од оваквих примера могли би се исписати томови књига, али све то ипак није интересантно, а није ни пристојно препричавати "породичне" свађе. То се ипак тиче само њих, истина и свих нас, али ми смо у проблему и због саме чињенице да државом управљају "рогови у врећи". О њиховој погубној националној, економској, социјалној владавини, изневереним предизборним обећањима и поданичкој, издајничкој проевропској политици други пут, а сада о скандалу који је направила Зорана Михајловић, друго "ја" Александра Вучића или неко од министара који по њеној тврдњи ради против интереса државе Србије.
Не пада ми на памет да правим фото робот Зораниног колеге, нити да нагађам ко би то могао бити. У суштину сви они појединачно, а и Влада као целина раде против интереса државе и народа, али овај Зоранин је доспео у дипломатске депеше. Он се изгледа усредсредио само на сопствене интересе, занемарује чак и налоге, драге им, Европске уније.
Интресантно је да ових дана сви траже од Зоране Михајловић да каже име инкриминисаног колеге, а нико, осим Српске радикалне странке, да се обрати на праву адресу. Права адреса је државни тужилац. Он је већ морао да реагује. Његова уставна и законска обавеза била је да одмах пошто је чуо изјаву "госпође министарке" предузме одређене активности и по хитном поступку утврди ко је тај министар који ради директно против интереса државе, да покрене кривични поступак против њега и да затражи најстрожу казну, а надлежни суд да је у најкраћем року изрекне и да осумњичени министар заврши на дугогодишњој робији.
Могуће је и да такав министар не постоји, да је плод маште плавокосе даме која иначе воли сензационалистичке изјаве и ако је тако онда она мора да одговара. И опет је морао да реагује државни тужилац. Ако је Зорана Михајловић изнела лажну информацију, против ње се мора покренути кривични поступак због узнемиравања јавности и она мора да дугогодишњу робију. Дакле, на потезу је Загорка Доловац, или ће једног министра сместити у затвор, или ће ћутањем признати да између газде Вучића и самосталности јавнотужилачке функције бира газду, а то тужиоцу не би могло служити на част, али би је могло довести до затвора, јер се и за то кривично одговара.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.