Претражи овај блог

уторак, 12. фебруар 2019.

КУРТА И МУРТА



У Србији се за протеклих осамнаест година нису мењали режими. Мењале су се само вође.

Расправа и „аргументи“ прозападне опозиције и власти своде се на: „Вама је само важно да сачувате фотеље“ и „Ви само хоћете да се дочепате фотеља“. Сачувати и дочепати се је једина разлика. Фотеља је иста. А фотеља је власт, моћ, лични интерес, служење Западу и елементарно одсуство бриге о држави, народу и националним интересима.
Евроинтеграције су зло којег се морамо ослободити
Политика уласка Србије у Европску унију је нешто најгоре што је могло да нас снађе, а баш то је везивно ткиво између садашњих и бивших властодржаца. У име срљања ка Европској унији, гробници малих народа, народ српски и сви остали који живе у Србији одавно су престали да живе. Преживљавају. Једва састављају крај с крајем и гледају како они из врха власти лепо и лагодно живе. На њиховој муци. Као власници великих тржних центара и хотела изграђених на темељима њихових фабрика. У којима су одавно добили отказе. Због европског пута, наравно.
Напредњаци би рекли да су зато одговорни они који су били власт пре њих. Јесу. Али то су они који су у међувремену постали њихови. Симпатизери и финансијери. Министри и директори јавних предузећа. Бивши су постали садашњи. И то је одговорност Александра Вучића и Српске напредне странке. Они бивши који нису постали садашњи би да нам се представе као „љута“ опозиција. Нити јесу, нити могу бити. Спаја их политика уласка Србије у Европску унију.
За оне са краћим памћењем подсећање да је Александар Вучић 2012. године у кампањи у којој је по сваку цену желео да освоји власт причао о њиховој сличности. У ствари говорио је да он нема ништа против политике власти тадашње демократске странке, али да ће он ту политику реализовати много брже и, тврдио је, без криминала. Није успео ни једно ни друго. Прихватао је шаргарепу чиновника из Европске уније, а штап је резервисан за народ. Медијским манипулацијама успева да превари бираче. И седењем на две столице. Удовољава Бриселу, али не уводи санкције Русији. Одолева и захтевима Хашког трибунала. Довољно да завара национално бирачко тело. И да се ипак разликује од ових прозападних опозиционара који су и од Вучића гори.
Савез за Србију као савез за превару

Обећавао је Вучић и бољи живот и то за само шест месеци његове власти. Ако не буде тако, повућиће се. И он и његова странка. И није било тако. И није се повукао. Није било, као што није било ни обећаног Мерцедеса из Икарбуса, Фабрике чипова компаније Мубадала, Компаније СИСУ у Прибоју...Као што није било ништа од обећања да пензије нико неће умањивати, да струја неће поскупети...да...Лагали су и ови пре њега. И лагали и крали. И сада се окупили народ би рекао: „од зла оца и горе мајке“. И они би да преузму власт. Зато што Вучићева није добра. Таман толико колико и њихова не би била. Ти скупљени с коца и конопца назвали су се Савез за Србију. Згодан термин за нову превару. А у савезу Вук Јеремић, Борко Стефановић, Борис Тадић, Драган Ђилас, Зоран Лутовац. Некадашње демократе који су незадовољни поделом плена од криминалних приватизација и разних корупционашких послова цепали сопствену странку, одлазили, враћали се, износили истину један о другом, заклињали се да никада више неће бити скупа јер су једни за друге лоше друштво. И би тако док нису намирисали плен. Плен је преузимање власти од напредњака. Под покровитељством западних газда који помоћу ове дружине дисциплинију Вучића. Колико је слатка фотеља са почетка овог текста најбоље говори чињеница да су се овој шареној дружини придружили и љотићевац Бошко Обрадовић, али и крадљивци мандата Санда Рашковић Ивић и Дијана Вукомановић и неизоставни Ђорђе Вукадиновић. Влах по потреби.
Зато што су исти
Кажу ови што би да замене Вучића да ће укинути извршитеље. Они их увели у правни систем. Вучић је истина могао да закон стави ван снаге и да извршење врати у систем правосуђа. Није, зато што су исти. Кажу, ако склоне Вучића укинуће нотаре. А они их увели. Вучић задржао. Зато што су исти. Зауставиће, кажу, субвенције страним компанијама. Они их увели, Вучић наставио. Зато што су исти. Они неће куповати гласове. Први су почели са кесама са намирницама и хигијенским пакетима. Вучић само променио боју кеса. Зато што су исти. Средиће бирачке спискове. Дванаест година нису. Није ни Вучић. Зато што је то извор за крађу гласова. И зато што су исти. Кажу, поништиће Бриселске споразуме. Они који су још 2011. године прихватили  и потписали низ споразума који су само обједињени у јединствене такозване Бриселске споразуме. Вучић није поништио споразуме које су прихватили Борко, Јеремић и Тадић, јер, како каже озбиљне државе морају да прате континуитет претходне власти. То је само изговор, а није зато што су исти. Кажу, Вучић мора да оде због одсуства медијских слобода. А исти су. Јавни сервис је недоступан за Српску радикалну странку и у њихово и у Вучићево време. Исти су и истим лажима се служе.
Против власти и против прозападне опозиције
Ми подсећамо. Српска радикална странка је била против увођења извршитеља. Против нотара. Против бесмислених субвенција страним компанијама. Поштовали смо изборну вољу грађана и никада нисмо куповали гласове. Обраћали се Уставном суду због несређених бирачких спискова, због Бриселских споразума, због смањења пензија, због узимања органа без сагласности евентуалног донора, због крађе мандата и у свим другим неуставним ситуацијама које су производили и ови сада и они пре њих. Подсећамо и да смо поднели кривичну пријаву због Бриселски споразума и свих споразума који су претходили Бриселским. Кривична пријава обухватила је све актере од  Бориса Тадића, Мирка Цветковића, Борка Стефановића, Ивице Дачића, Томислава Николића до Александра Вучића. Зато што су исти.
Ми српски радикали кажемо да ни једни ни други нису добро решење зато што су им политике исте. Проевропске и погубне за Србију. Једино решење за опште добро свих грађана Србије је Српска радикална странка и наш председник др Војислав Шешељ на челу Владе. То је једина гаранција да ће нам коначно бити боље. Далеко од евроинтеграција, али интегрисани са Русијом, Белорусијом и другим пријатељским државама. Интегрисани у ОДКБ. То је једини начин да сачувамо границе, да обезбедимо мир и просперитет државе. Једини у Србији нудимо ово решење. И разликујемо се и од власти и од прозападне опозиције. Нисмо ни Курта ни Мурта. Нећемо власт рушити на улици, али на изборима желимо да их победимо. И једне и друге. На добробит и државе и народа.

Вјерица Радета

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.