Претражи овај блог

понедељак, 21. октобар 2019.

ОКАНИ СЕ ФАШИСТИЧКИХ МЕТОДА, РАСИМЕ




Након објављивања књиге др Војислава Шешеља под насловом "Новопазарски краљ хероина Расим Љајић" Расим је кренуо на хајку на Србе у Новом Пазару. Расим и његови чауши обелоданили су неко отворено писмо које су наводно новопазарски Срби упутили др Војиславу Шешељу.
Није увек напад најбоља одбрана
Опасно ти је писмо Расиме. Не за Војислава Шешеља и Српску радикалну странку. Опасно је за безбедност Срба у Рашкој области. Открио си овим писмом своје право лице и своје намере. Покушаваш да обележиш Србе, да им ставиш жуту траку. Ти и твоји људи сте овим писмом и пресретањем Срба на путу до посла и физички раздвајали Србе и муслимане. Ви и ваш коалициони партнер Сулејман Угљанин бисте очигледно волели да направите гето за Србе. Неће моћи Расиме. Раскринкан си. Шешељ те раскринкао. Неће ти помоћи ни Торцида. И њихова прва и последња жеља.
И Расиме, нису Срби у Новом Пазару „Српска заједница“. Срби су већински народ у Србији, где је и Нови Пазар. Или и ти отворено заступаш ставове свог коалиционог партнера у Бошњалком националном савету, Сулејмана Угљанина?!
У свом писму које си лажно назвао писмом Срба из Новог Пазара тражиш од Шешеља да више не брани Србе и да не напада њихове комшије муслимане. Јадан покушај манипулације, краљу хероина!
Никада Војислав Шешељ није нападао ни вређао муслимане. Напротив. Увек их је називао нашом браћом и поносно истицао да су многи муслимани чланови Српске радикалне странке. Ни тебе није напао зато што си муслиман већ зато што си нарко бос. Једнако опасан и за српску и за муслиманску децу. Само је желео да заштитим ту децу од тебе, од дроге која је озбиљна опасност за сву нашу децу. И српску. И муслиманску.
Министар за сваку владу
Никада те, Расиме, ни Војислав Шешељ ни било ко од нас српских радикала није ни помињао као муслимана већ као министра у владама Србије. У свакој од 2000. године до данас. Никада нисмо били некоректни. У Народној скупштини смо критиковали предлоге закона које си заступао. Аргументовано и с разлогом. Никада ти ни једну увредљиву реч нисмо упутили. Није нам био проблем ни да јавно кажемо да си коректно обављао посао шефа Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом. И, да. Ниси нам помагао. Само си био коректан. Да те подсетим да је Национални савет био у обавези да сваки документ који достави хашком тужилаштву одмах достави и Тиму који је помагао припрему одбране др Војислава Шешеља. Никада то ниси урадио. Нас је Шешељ обавештавао шта је достављено тужилаштву па смо ми то тражили од Националног савета. Прецизније, звали смо тебе. Најчешће Зоран Красић и ја. И ти си нам то обезбеђивао. Тек по нашем позиву, а не по службеној дужности како је требало да буде.
За Шешеља су муслимани увек били наша браћа
То што ти мислиш да те Шешељ сада напада зато што си муслиман па се кријеш иза овог лажног писма, само је твој бедни покушај да скренеш пажњу са Шешељеве књиге „Новопазарски краљ хероина Расим Љајић“ у којој су пренета сва твоја недела због којих треба да буду забринути сви људи у Новом Пазару. А као што знаш и јесу. И захвални су др Војиславу Шешељу што је све то објавио. Што је обелоданио оно што сви у Новом Пазару знају и шапатом препричавају већ годинама. Сви. И Срби и муслимани. И што захваљујући Шешељевој правичности и храбрости нико више о томе не шапуће. О томе се гласно прича. Зато си ти написао ово писмо и хвалио се да си сакупио хиљаде потписа. Српских.
Добро знаш да није било тако. Пресретали су твоји људи Србе запослене у Општини Нови Пазар и у општинским јавним предузећима и установама. Убеђивали их да потпишу. Уцењивали радним местом. Узалуд. Презриво су одбијали. Успео си да „убедиш“ њих десетак да то потпишу. Плаше их твоји људи, страховали су за посао, јер ти си газда Новог Пазара. Ти, твоји рођаци и сарадници.
Јесу ли ти рекли како их је постидела она храбра Српкиња. Рекла је да не може да потпише. Да треба да напишу да је говно па ће тек онда потписати. Ето, Расиме како су Срби у Новом Пазару доживели твоје писмо и прозрели твоју превару и твоју злу намеру.
Ево и твог лажног писма, а ти објави тих хиљаде потписа, ако их имаш.
„ОТВОРЕНО ПИСМО ГРАЂАНА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ВОЈИСЛАВУ ШЕШЕЉУ-ПРЕДСЕДНИКУ СРПСКЕ РАДИКЛНЕ СТРАНКЕ
Ми, грађани Републике Србије, грађани Новог Пазара, по националности Срби, по васпитању људи, се јавно обраћамо господину Војиславу Шешељу.
Господине Шешељ, молимо Вас немојте више да браните Србе тако што нападате наше комшије, људе са којима живимо и радимо. Нови Пазар је мали град и овде се сви знамо, тако да Вам можемо рећи да сте изабрали погрешног човека од кога би нас бранили.
Све ово што радите изазива велику узнемиреност у Српској заједници у Новом Пазару. Ви сте, господине Шешељ, овако бранили Србе у Хрватској, у Босни и Херцеговини, на Косову, знамо добро како данас живе ти људи, тако да смо са пуним правом забринути сада када чујемо да сте почели да браните и нас. За Вас је ово можда само политика, али ово су наши животи, ово су наша огњишта, ови људи које нападате су наши пријатељи и комшије. Доста штете смо имали од Вас и Ваше политике током деведесетих, не желимо да се то време врати. Не желимо да живимо у гетоу, не желимо да ратујемо Ваше ратове, не желимо да смо предмет Ваших обрачуна. Оваквим нападима ви подстишете етничке поделе, посебно на овакав начин када то радите, та политика је у нашем граду доживела пораз.
Због тога Вас још једном позивамо и тражимо од Вас-престаните да нас браните, нама то не треба, нико Вам неће рећи хвала, нико од тога неће имати користи. Не ширите мржњу, поготово не у наше име, то Вам опростити нећемо.
У Новом Пазару, 17.01.2019. год.
Потписници отвореног писма“




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.