Претражи овај блог

понедељак, 21. октобар 2019.

ХИТНО ФОРМИРАТИ НАУЧНИ ИНСТИТ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ ПРАКСЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА






Српска радикална странка је још 23. новембра 2017. године јавно тражила од актуелног режима да се формира институт који би се бавио проучавањем праксе Хашког трибунала. Председник Странке др Војислав Шешељ о томе је говорио поводом изрицања срамне пресуду генералу Ратку Младићу. Упозорио је тада Владу Републике Србије, поготово Министарство правде, да не смеју да пасивно реагују на изрицање пресуде српском генералу.
Пресуда генералу Младићу није крај свих мука и проблема и Србије, и српског народа и поготово Републике Српске. Пресуда је донесена потпуно противправно – судско веће није указало ни на једну директну везу између Ратка Младића и злочина који су му  приписани. Флоскула о удруженом злочиначком подухвату коју су користиле судије Хашког трибунала служила им је  тамо где нису имали доказа за осуђујућу пресуду и да се сви други докази прогласе непотребним.
Обавеза према држави и народу
И због те пресуде и због свих пресуда и изречених казни оптуженим Србима, а већина их је невина и морали су бити ослобођени, неопходно је да Влада Републике Србије хитно формира научни институт за проучавање судске праксе Хашког трибунала. Др Војислав Шешељ је у до сада објављених десет научних дела анализирао многе пресуде и доказао бесмисленост тих пресуда, али један човек не може сам тим да се бави. Физички је немогуће. Много је пресуда, много доказног материјала. Оног обелодањеног, али и оног који никада нигде у јавности није објављен. Милиони страница доказног материјала остало је у Хашком трибуналу и вероватно ће једног дана све то бити спаљено или искоришћено као стари папир. У Трибуналу готово никоме није стало до истине, а последице тога и јесу пресуде Србима којима је укупно изречено више од хиљаду и сто година затвора.
Институт би био расадник младих стручњака
Формирањем овог института могли би се запосити млади правници, најбољи студенти правних факултета из Србије, сви они који су заинтересовани за научни рад, а пријављени су код Националне службе запошљавања. Наравно, у том научном институту радили би и искусни правници, професори, људи који се баве науком. Овај посао био би велики изазов за младе правнике који би се тамо обучавали за научни рад и кроз ту обуку би детаљно проучавали све хашке пресуде.
Многи млади правници би те пресуде проучавали као своје тезе за мастер или докторске студије. То би их винуло у свет науке, а Србији и српском народу би урадили важан посао.
Србија мора дати квалитетан и стручан одговор на све оно што се дешавало у Хашком трибуналу. Нису довољне политичке фразе. Лако је дезавуисати Хашки трибунал политичким аргументима – важно је да се он суштински дезавуише правним аргументима. Заправо, захваљујући политичким аргументима, срамним пресудама и пре свега јавном суђењу др Војислава Шешеља у Хашки трибунал је одавно постао најомраженија институција код српског народа. То и није било нарочито тешко, али свакако највеће заслуге за то има Војислав Шешељ. Он их је понижавао на сваком суђењу. Показао је своју супериорност и што је најважније кроз свој процес је у потпуности разобличио све актере у крвавом распаду бивше Југославио. Сједињене Америчке Државе и велике западне силе који су и формирали Хашки трибунал да би опрали своје крваве руке и сву кривицу за злочине приписали српском народу. Осим тога Шешељ је у Хагу одбранио част српских четника, добровољаца Српске радикалне странке.
Правним аргументима против Хашког трибунала
Да би се Хашки трибунал дезавуисао и правним аргументима потребна је добра воља и ангажовање квалитетних људе који ће то урадити вођени жељом да се у потпуности скине љага са српског народа, али и потребом да се сами лично афирмишу као стручњаци и научници.
Овај обиман и сложен посао не могу радити само ентузијасти. То мора бити државни пројекат. Власт у Србији не сме да се оглуши о овај предлог српских радикала јер је формирање института за проучавање праксе Хашког трибунала од непроцењивог значаја за српске националне интересе. Сви наши непријатељи користе пресуде тог антисрпског такозваног суда да цео српски народ прогласили злочиначким. У сенци хашких пресуда су сви злочини почињени против Срба за које углавном нико није одговарао. И остаће тако ако се сами не потрудимо да пред историјом сперемо љагу коју нам деценијама намећу.
На жалост, непријатељи српског народа имали су и имају своје гласноговорнике и у Србији. Србе по рођењу. Било их је и у ужилаштву за ратне злочине у Београду, али и у Вишем суду, Одељењу за ратне злочине. Некада је Наташа Кандић жарила и палила у том суду. Ни једна пресуда није била донета без њене сагласности и сугестије. Радила је са Семом Назаром који је диктирао пресуде. Све је то у јавности познато. Сваки човек у Србији зна да је Хашки трибунал био антисрпски. Сви знају суштину „хашке правде“. Али, то није довољно. Није довољно што се то препричава у народу и што се сви згражавају над пресудама Трибунала. Осуђујућим за Србе, ослобађајућим за све остале. Срби су љути зато што се, као и у Хашком трибуналу, и у нашим судовима углавном суди Србима за наводне ратне злочине учињене над Хрватима, муслиманима и шиптарима.. Наравно, свако онај ко је учинио кривично дело мора за то и да одговара, али некако се чини да једино Срби нису имали жртава. А имали смо највише, нажалост. И наше жртве заслужују да починиоци злочина буду кажњени. Заслужују истину. Ту истину нам нико неће поклонити, морамо сами да расветлимо све догађаје. Не причом. Не љутњом и псовкама. Морамо то урадити аргументовано, на научној основи. Све мора бити перфектно, прецизно и убедљиво. То је могуће формирањем института који би се бавио проучавањем праксе Хашког трибунала.
Од нечега мора да се почне
Због статуса Републике Србије, Републике Српске окупиране Републике Српске Крајине као и заштите српских националних интереса надлежни државни органи не смеју да се оглуше о ову идеју. Ово је један од најважнијих послова који мора хитно да се заврши. Ако се буде одуговлачило, могло би бити касно. Не сме се дозволити да нестане ни један једини документ, ни један доказ који би могли допринети расветљавању праксе Хашког трибунала и неправедних осуда наших сународника.








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.