Претражи овај блог

недеља, 29. новембар 2015.

ОВАКО ЈЕ ТОМА ПОБЕГАО ОД ШЕШЕЉА

Београдски форум за свет равноправних и две руске друштвене организације организовали су Међународну научну конференцију "Јалта-Потсдам-Хелсинки-Београд: У трагању за безбедним светским поретком". Форум је заказан за уторак, 24. новембар у 10 часова, у Сава центру. Проф. др Војислав Шешељ добио је позив да учествује на овој конференцији. Позив је потписао председник Београдског форума за свет равноправних Живадин Јовановић.
Дан уочи почетка конференције Шешељ је добио информацију да је међу организаторима и у Сава ценнтру настала општа паника због могућег сусрета Војислава Шешеља и Томислава Николића. Николић је био покровитељ и било је предвиђено да отвори Конференцију.
Шешељ је у уторак ујутро позвао извесну Невену Ергић, која је у позиву означена као контакт особа и уљудно је замолио да он говори у преподневном делу зато што поподне путује. Невена је почела да замуцкује: "Немојте..молим Вас. Господине Шешељ, ја Вас изузетно ценим и поштујем, али...молим Вас...господине Шешељ...паа ја ионако целу ноћ нисам спавала...молим Вас, ја Вас поштујем, молим Вас..." Шешељ је озбиљно питао госпођу Невену због чега није спавала, а она је рекла због безбедности. Шешељ је и даље био озбиљан, а ми око њега смо се суздржавали да не праснемо у смех. Он је рекао тој Невени да нема потребе да брине за његову безбедност јер се он осећа апсолутно безбедно. И онда је Невена једва успела да изговори да се плаши за безбедност уопште и за безбедност Томислава Николића . "Знате господине Шешељ", успела је да изговори, "покровитељ Конференције је Томислав Николић и он треба да отвори скуп...али ја Вас изузетно ценим и поштујем и молим Вас да не долазтите." "Како да не дођем, кад сам позван" инсистирао је Војислав Шешељ, а госпођа Невена је једва изговорила: "Немојте да долазите...знате...треба да дође председник Републике." "Ааа, он долази, е па ј....у му мајку. Разбићу га тамо као дињу", мирно је рекао Шешељ, а Невена је и даље муцајући молила да не долази. Шешељ је поручио да ће сигурно доћи и да ће тражити од организатора да говори у преподневном делу. Рекао је и да ће сигурно доћи око пола десет, најдаље до петнаест до једанаест, уљудно је поздравио Невену и замолио да га чека његово место у првом реду.
Ми смо почели да лицитирамо да ли ће се Николић усудити да дође у Сава центар. Онда су почели да нас зову новинари. Вест да долази Шешељ брзином светлости се пронела кроз Сава центар. Камермани су се окренули према улазу и чекали. И обавештавали нас да се испред Сава центра окупља полиција, а девојке из протокола добиле су налог да Шешеља не пуштају у салу, ако случајно прође поред полиције, која је такође имала задатак да га никако не пусте унутра.
Почетак Конференције каснио је четрдесетак минута. Са зебњом су чекали Војислава Шешеља и Томислава Николића. Ни један се није појавио. Уместо Николића Конференцију је отворио Иван Мркић. Шешељ није ни планирао да присуствује том скупу. Имао је унапред заказане страначке обавезе и гостовање на ТВ АС у Шапцу. Да није добио дојаву о паници због његовог могућег сусрета са Николићем не би им се ни јављао, али морао је потврди да кукавица Томислав Николић не сме с њим да сретне ни под будним оком бројног обезбеђења. Кукавица на функцији председника Републике. Тужна Србијо.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.