Претражи овај блог

понедељак, 9. новембар 2015.

ПРИЈАТЕЉИ СЕ НА ДЕЛУ ПОКАЖУ. И НЕПРИЈАТЕЉИ


Било је неизвесно какав ће бити исход гласања на Генералној скупштини УНЕСКО у Паризу. Извесно је било како ће гласати традиционални пријатељи Србије и српског народа. Нико није сумњао у те гласове, али еврофанатици и даље сумњају у њихово искрено пријатељство. Истина такви се не би потресли ни да је одлука у Паризу била другачија. Срећом, ипак самопрокламована држава Косово није примљена у Унеско, а на гласању су од 142 државе 92 гласале за, док их је 50 било против. Уздржаних је било 29, а представници 15 земаља нису били у сали. 
Поред Србије, Руска Федерација, Белорусија, Кина, Индија, Јужна Африка, Ангола, Аргентина, Јерменија, Боливија, Боцвана, Бразил, Чиле, Кипар, Конго, Куба, Еквадор, Еритреја, Шпанија, Етиопија, Грузија, Гватемала, Екваторијална Гвинеја, Индонезија, Казахстан, Киргистан, Либан, Мароко, Маурицијус, Мозамбик, Мексико, Мјанмар, Намибија, Никарагва, Уганда, Палестина, Парагвај, Филипини, Сирија, Молдавија, ДР Конго, НДР Лаос, НДР Кореја, Словачка, Јужни Судан, Шри Ланка, Суринам, Уругвај, Венецуела, Зимбабве су гласали против уласка лажне државе Косово у УНЕСКО. Ово су пријатељске земље које нису дозволиле да српске цркве и манастири, вековна баштина српског народа, буду проглашени шиптарском баштином. Хвала им на томе. Хвала им што су пријатељи Србије и српског народа.
За пријем "Косова" у Унеско гласали су наши доказани непријатељи. Нећу их све набрајати. Поменућу само пријатеље Александра Вучића. Додуше, он воли да каже "наши пријатељи". Ваљда човек има толико високо мишљење о себи да сам себи перссира.
Дакле, његови пријатељи Албанија, Немачка, Аустрија, Хрватска, Црна Гора, Уједињени Арапски Емирати, Француска, Италија, Холандија, Велика Британија...укупно 92 његова пријатеља су још једанпут показали шта мисле о нашој и његовој држави.
И онда слушам. Томислав Николић, Александар Вучић и Ивица Дачић се хвале како су они постигли неки успех. Они су, као, некога убедили да не гласа за предлог Албаније. Једино не рекоше име ни једне државе коју су наводно убедили. Да нису можда Русију, пошто Немачку нису могли. Нису могли ни једног свог пријатеља. Наше није требало убеђивати.
Данашња вест из Париза обрадовала је сваког Србина. Верујем да су се обрадовали и Николић, и Вучић, и Дачић. Само не знам да ли су се сетили бриселских споразума. Ја јесам. Зато страхујем и даље. Ово у УНЕСКО није једино искушење. Биће их све више. Због бриселских споразума. Које су прихватили Томислав Николић, Александар Вучић и Ивица Дачић.




 

 

 

 





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.