Претражи овај блог

среда, 11. новембар 2015.

КОНФЕРЕНЦИЈАМА ПРОТИВ ИСТИНЕ

Најпре, Међународни монетарни фонд је штеточинска организација чијег јарма Србија мора хитно да се ослободи. Као и јарма Европске уније и њене Европске комисије.
Али, ово што је Међународни монетарни фонд наредио и што је Европска комисија написала треба озбиљно да нас забрине.
Одлука о "повећању" пензија је увредљива и понижавајућа. Као и једнократна помоћ за просветне раднике. И подаци о нултој инфлацији од које би сви, када би хтели, могли одлично да живе. И повећање акзиза на гориво, које једино у Србији није појефтинило иако је пала цена нафте.
Начин на који нам Вучић на конференцијама у серији о томе говори је вређање интелигенције. И његова мимика, и намештени осмеси, и непримерено стењање. Посебно обраћање новинарима који се не усуђују да пред њим одбране професију и покажу да не примају плату ни у Влади Србије ни у напредњачкој странци.
Констатација Европске комисије да је Србија забележила највећи напредак у економским реформама и односима са Приштином, а најмањи у владавини права и слободи изражавања је поражавајућа.
Када се анализирају критике и похвале Европске комисије јасно је да Вучићева влада, као и она претходна, и оне претходне од 2000. године не раде у интересу државе и народа, већ у интересу ММФ-а и Европске уније. Хвале нам економске реформе и баш их брига што због тих реформи народ гладује. Њима је важно да се уштеди довољно да се сервисирају дугови према њиховим банкама. Хвале посвећеност наше владе у региону и у односима са Приштином, као и конструктивну улогу у решавању избегличке кризе. Не кажу да је све што су у тим сегментима урадили било на штету Србије.
Кажу присутни су политички притисци власти на правосудне органе. Кажу, борба против корупције није дала конкретне резултате. Нема слободе медија. Све горе од горег. И нажалост истина. Замерају однос према Руској Федерацији. Слажем се није искрен.
Шта је ту добро чиме би неко могао да се поноси? Не вреде Вучићеве свакодневне конференције. Има нас који не наседамо на његове лажи и обмане. Који размишљамо својим мозгом. Срећом, све више и више. Зато и јесте у очигледној паници.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.